În Ungaria, ministrul de Interne a declarat situaţie de urgenţă în ţară, din cauza intemperiilor, relatează agenţia MTI. Oficialul spune că rafalele de vânt, care au provocat pagube însemnate sunt fără precedent în istoria recentă. Vehicule pe şenile, inclusiv tancuri T-72 au fost mobilizate pentru operaţiunile de salvare.
Ninsorile puternice, viscolul, poleiul şi frigul au cauzat atât întreruperea alimentării cu energie electrică, blocarea accesului în mai multe localităţi şi întreruperea furnizării unor servicii importante, cât şi producerea unor accidente în întreaga ţară, în ultimele 24 de ore. Mai multe trenuri au fost oprite sau înregistrează întârzieri de până la două ore, majoritatea în zona de vest şi nord a Ungariei. Laszlo Bihari, Budapesta
Un număr de 77 de localităţi erau afectate de pene de energie electrică, peste o sută de mii de rezidenţi neavând curent electric vineri dimineaţă, a declarat o purtătoare de cuvânt a furnizorului E.ON.
Întreruperile în alimentarea cu energie electrică au fost cauzate de prăbuşirea unor copaci peste cablurile electrice îngheţate.
Mii de persoane au petrecut noaptea de joi spre vineri în vehicule, pe autostrada M1, pe o porţiune între Gyor şi Tata, în nord-vestul Ungariei, din cauza blocării carosabilului de către camioane ce au derapat, împinse de rafale violente de vânt, a anunţat un purtător de cuvânt al Unităţii regionale pentru gestionarea dezastrelor. Pe autostrada M7 şi pe drumul principal M70, în sud-vestul Ungariei, mai multe maşini au fost nevoite, de asemenea, să oprească, unele având numere de înmatriculare străine.
Numărul românilor aflaţi în tranzit în Ungaria, rămaşi blocaţi din cauza închiderii autostrăzilor M1 şi M7 şi altor drumuri pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile este de ordinul sutelor. Cel puţin şase autocare cu pasageri români sunt în această situaţi