Postură inedită a vicepremierului ungar Semjen Zsolt, venit ca în fiecare an să sărbătorească în România ziua de 15 Martie, aniversarea izbucnirii revoluţiei paşoptiste din Ungaria: îmbrăcat într-un costum negru de prin partea locului, politicianul budapestan şi-a făcut apariţia în piaţa din centrul municipiului Târgu Secuiesc în chip de călăreţ secui, fluturându-şi din când în când pălăria pentru a saluta cele câteva mii de localnici strânşi în jurul statuii lui Gabor Aron.
În stânga sa, tot călare, dar pe un cal negru – preşedintele C.J. Covasna, Tamas Sandor, iar în spatele lui, pe un roib – senatorul Olosz Gergely, aceştia fiind, împreună cu primarul Bokor Tibor, singurii oficiali UDMR prezenţi la eveniment. Conform tradiţiei, manifestaţia de la Tg. Secuiesc a început cu o paradă a câtorva zeci de husari, călări sau pedeştri, şi de căruţe împodobite, după care mulţimea s-a delectat cu un program muzical-literar presărat cu câteva cuvântări axate pe „dreptul sfânt la libertatea poporului secui, adică la autoguvernare şi la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc”.
„Când am ieşit din Parlamentul Ungariei am plecat pe sub steagul secuiesc şi am avut bucuria să-l văd apoi pe tot drumul, arborat şi pe teritoriul Ungariei şi în România. Trebuie să luptăm pentru identitatea noastră şi pentru drepturile noastre, drepturi de care orice naţiune din Uniunea Europeană trebuie să aibă parte”, a spus vicepremierul Ungariei în scurta sa cuvântare. Manifestaţia de la Tg. Secuiesc s-a încheiat cu înălţarea steagului secuiesc pe cele două catarge amplasate de-a stânga şi de-a dreapta statuii lui Gabor Aron, în acordurile imnului secuiesc şi apoi ale celui al Ungariei, şi cu câteva scandări „Autonomia!” ale celor vreo 300 de localnici rămaşi până la finalul adunării.
Postură inedită a vicepremierului ungar Semjen Zsolt, venit ca în fiecare an să sărbătore