Recentul scandal al alimentelor infestate cu tot felul de substanțe nocive a scos din nou în evidență cât de păguboase pentru noi, pentru sănătatea, pentru confortul, dar și pentru imaginea noastră sunt aceste numiri politice în instituțiile statului. Nu putem avea un stat puternic, fără a respecta un set clar de reguli și fără a avea instituții puternice, conduse de oameni competenți.
Cum poate România să pretindă să fie tratată corect de către statele Uniunii Europene, în condițiile în care statul de drept nu există, în această zonă a noastră, pe nedrept numită stat? A, avem un stat, dar e un stat polițienesc. Da, trebuie spus răspicat, la aproape un an de la schimbarea puterii în România, nimic care să îmi ofere încrederea că lucrurile s-ar putea schimba în bine nu s-a întâmplat.
Într-un dialog pe care l-am avut la România TV cu premierul Victor Ponta, i-am reproșat acestuia că vorbește foarte mult pe la televizor și că nu face mai nimic. Și i-am sugerat să depolitizeze instituțiile statului, prin organizarea de concursuri transparente, care să le asigure candidaților șanse egale, indiferent dacă fac parte dintr-un partid sau altul, dacă fac sau nu politică. Dacă ar fi să rezum răspunsul lui Ponta, care a durat câteva minute bune, el ar suna cam așa: du-te-n mă-ta!
Da, noua putere procedează exact ca precedenta. USL este egal, dragilor, cu PDL, în foarte multe privințe. Să luăm un exemplu concret, cel al scandalului alimentelor infestate. Un tip Țurcanu, pus în funcție, atenție!, de USL, în luna mai a anului trecut (tipul e fratele președintelui PNL Botoșani), a dat măsura valorii zilele astea, bâlbele sale în fața presei, precum și declarațiile imbecile determinându-l pe Victor Ponta să-i ceară demisia. Dacă domnul Țurcanu ar fi participat la un interviu serios, în fața unei comisii formate din specialiști cunoscuți și recunoscuți de breaslă ș