Primarul Marius Stan a dezvăluit că problemele cele mai grave au fost identificate la capitolul reprezentării juridice. Edilul susţine şi că, în urma evaluării personalului, unii dintre funcţionari nu se vor mai regăsi în noua organigramă a municipalităţii.
Consultanţii PricewaterhouseCoopers (PwC) România, împreună cu avocaţii firmei D&B David şi Baias, au efectuat o analiză- diagnostic a activităţii Primăriei Municipiului Galaţi, pentru perioada 2009-2011, din perspectivă juridică, organizaţională, economică şi operaţională, cu scopul eficientizării acesteia.
De asemenea, a fost efectuată o analiză a clauzelor contractelor în derulare încheiate de Primăria Galaţi, precum şi a litigiilor în care este implicată municipalitatea.
Analiza a cuprins atât activităţile Primăriei Municipiului Galaţi, cât şi pe cele ale serviciilor publice aflate în subordinea Consiliului Local.
Auditul s-a derulat în perioada decembrie 2012-februarie 2013, iar raportul de analiză, conţinând recomandările D&B şi PwC, a fost înaintat Primăriei gălăţene la începutul lunii martie.
„Mari probleme, în partea de juridic”
Rezultatele analizei-diagnostic au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă la care însă reprezentanţii PwC au fost extrem de „măsuraţi la vorbă”, prevalându-se de „protecţia drepturilor de autor” spre nemulţumirea jurnaliştilor care sperau că le vor fi dezvăluite numele „funcţionarilor toxici”. Nu demult, referindu-se la utilitatea analizei efectuate de PwC, primarul Marius Stan afirma că au fost identificaţi mai mulţi salariaţi care se încadrează în această „categorie”.
Edilul a compensat într-o oarecare măsură lipsa de conţinut a prezentării concluziilor auditorilor cu referiri concrete la două litigii importante ale Primăriei şi la motivele vulnerabilităţii instituţiei în instanţe.
„În partea de juridic, a