Curtea de Apel Târgu Mureş a admis ieri recursul formulat de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS – fostul AVAS) privind sentinţa deschiderii procedurii de faliment în cazul Fortus Iaşi, astfel încât planul de reorganizare va putea fi reluat.
„Este un moment de cotitură pentru Fortus, care face posibilă aplicarea imediată a unui plan coerent de reorganizare a societăţii,cu efecte deosebite pe termen mediu şi lung în dezvoltarea activităţii şi extinderea portofoliului de clienţi. Anticipăm, de altfel, o amplificare a comenzilor şi un grad de încărcare a producţiei care să atingă circa 60-65% în următoarele patru luni. Fortus are un potenţial, nevalorificat încă, acela de a exporta pe pieţele Europei de Vest, în Zona Golfului sau în ţările fostei URSS şi poate ajunge, în circa un an, la o cifră de afaceri de 100 milioane euro, ceea ce va duce la siguranţa locurilor de muncă şi chiar la creşterea numărului de angajaţi”, a declarat ieri Adrian Volintiru, preşedintele AAAS.
Noul administrator al Fortus Iaşi, consorţiul format din EuroBusiness LJR SPRL şi ISD Insolvency SPRL, programase, de la începutul acestui an, mai multe licitaţii publice cu strigare pentru vânzarea a 35 de utilaje ale Fortus Iaşi.
Vânzarea estimată a celor 35 de bunuri mobile, utilaje ce provin din 7 secţii ale platformei industriale, porneşte de la suma de 2,25 mil. euro (10,175 mil. lei), pasul de licitaţie fiind de 5% din preţul de pornire, iar garanţia de participare de 10% din preţul fiecărui utilaj.
Consorţiul format din EuroBusiness LJR SPRL şi ISD Insolvency SPRL a fost numit administrator judiciar al Fortus Iaşi la data de 23 noiembrie 2012 în urma unei decizii a Tribunalului Specializat Mureş.
CITR obţinuse acceptul pentru reorganizare
Fortus a intrat în faliment la jumătatea lunii iunie a anului trecut, prin decizia aceleiaşi in