Are 83 de ani şi locuieşte într-o cameră din centrul Clujului. A lucrat 32 de ani la Clujana şi Terapia de unde a şi ieşit la pensie. I-au murit toţi cei dragi. Acum doi ani şi-a înmormântat fiul. La înmormântarea lui i-a sosit o scrisoare de la Primărie în care era anunţată că are o restanţă la chirie. Femeia cheltuise cu băiatul prin spitale, apoi cu înmormântarea. Era sleită de puteri şi de bani. A venit acasă şi s-a închis în camera rece. I se tăiase şi alimentarea cu gaz. De atunci, trăieşte de pe o zi pe alta. Din pensie abia îşi cumpără medicamentele şi de 300 de lei pe lună mâncare. Stă mai mult în frig iar agăţat de tavan, în camera doamnei Fodor atârnă un bec-lumânare, de cel mult 25 W.
Deşi restanţele la chirie erau de doar 290 de lei, penalităţile la întârzieri au crescut cu 0,5% pe zi, astfel încât, după doi ani, deşi femeia îşi plătea chiria, penalităţile s-au rostogolit şi au ajuns la 3.221,77 de lei în februarie anul acesta, pentru ca în martie să fie de peste 3600 de lei. În 13 martie a fost chemată în judecată de Primărie pentru restanţele acestea.
Transilvania REPORTER a pornit o campanie susţinută şi de citynews.ro şi Transilvania L!VE şi-n două zile am reuşit să strângem suma necesară pentru a stinge datoriile bătrânei la chirie, cu penalităţi cu tot.
Am descoperit că oameni diferiţi, din oraşe diferite, de vârste diferite, de la pensionari la tineri sub 30 de ani, unii medici alţii IT- işti, alţii filosofi, români, francezi, ucrainieni, femei şi bărbaţi deopotrivă şi-au luat din puţinul lor şi-au dat mai departe, i-au dat doamnei Fodor banii necesari să plătească datoriile ca să rămână în casa unde stă din 1964. Să nu mai plece nicăieri înainte să plece de tot.
În primele zile după apariţia apelului nostru doamna Fodor spune că a avut surpriza să-i bată la uşă oameni necunoscuți ca să-i dea flori sau s-o întrebe de sănătate.