Sexul în spaţiu este unul dintre acele subiecte care-i fac pe oameni să chicotească, dar are şi o latură extrem de serioasă. Dacă ne vom aventura în spaţiul cosmic, şi chiar vom ajunge cândva să trăim acolo, atunci trebuie să fim în stare să facem tot ceea ce reuşim să facem pe Pământ, inclusiv să avem activitate sexuală şi să putem concepe copii, atrage atenţia „Live Science“.
Orice societate care speră să obţină de la spaţiul cosmic ceea ce nu ne mai poate oferi Pământul, trebuie să ia în serios actul sexual şi reproducerea în afara planetei. Trebuie să ştim exact la ce ne înhămăm deoarece consecinţele ne vor afecta nu numai pe noi, ci şi pe generaţia următoare.
Deşi s-a studiat intens sănătatea astronauţilor de pe orbită timp de peste 50 de ani, nu s-a interesat nimeni despre cum răspunde sistemul reproducător uman în condiţiile de microgravitaţie a orbitei terestre, în condiţiile de gravitaţie scăzută a Lunii şi a planetei Marte, sau în condiţiile unei gravitaţii extreme cum este cazul planetelor uriaşe. Este un subiect delicat, mai ales pentru o agenţie de importanţa NASA.
Cercetătorii de la Universitatea din Montreal, Canada, au descoperit că procesul reproductiv al plantelor este afectat de schimbările gravitaţionale. Aceste schimbări dau o idee despre cum ar putea reacţiona sistemul reproductiv uman la gravitaţie mare sau mică. Conform studiului din Montreal, schimbările au afectat şi mişcarea, şi formarea celulelor. Vă puteţi imagina cum ar acţiona aceste schimbări asupra unui embrion uman?, se întreabă „Live Science“.
Cuplurile care îşi petrec vacanţa în spaţiu vor să se distreze. Companiile de turism spaţial ar trebui să ia în considerare interzicerea conceperii de copii pe orbită. Poate acest lucru sună extrem, dar luaţi în considerare faptul că doctorii prescriu medicamente care au printre avertismente afectarea unei sarcini. Poat