Respingerea dosarelor Uniter şi TIFF pentru finanţare nerambursabilă pentru proiecte culturale a fost o decizie tehnică luată de Comisia administrativă din ICR care a verificat conformitatea dosarelor, a declarat directorul Direcţiei generale de promovare a culturii, Iacob Florea.
El a menţionat că în termen de trei zile pot fi depuse contestaţii privind decizia acestei comisii. Florea a menţionat că dosarere declarate eligibile vor fi analizate ulterior de către un juriu alcătuit din specialişti din domenii precum limba română, literatura, dans, teatru, arte vizuale, film şi muzică, astfel încât decizia finală va fi una "onestă şi corectă".
"Prezenţa pe site-ul Institutului nu reflectă şi nu vorbeşte despre calitatea şi importanţa dosarelor", a ţinut să precizeze Iacob Florea, citat de Mediafax.
Potrivit acestuia, în primă fază au fost acceptaţi doar cei care au depus la dosar toate actele necesare.
Pe de altă parte, reprezentantul ICR a subliniat că Institutul are un parteneriat tradiţional cu Uniter şi TIFF şi că aceste două organizaţii, respinse în primă fază, pot depune contestaţii.
Proiecte de finanţare pentru ediţiile de anul acesta a TIFF, Festivalului Naţional de Teatru (FNT), festivalurilor Anonimul şi Kinodiseea, precum şi un proiect de promovare a filmului "După dealuri", de Cristian Mungiu, au fost considerate neeligibile la concursul organizat de ICR.
Institutul Cultural Român (ICR) a publicat, joi, lista proiectelor eligibile şi neeligibile la finalul etapei administrative de selecţie a dosarelor depuse în cadrul concursului anunţat pe 29 noiembrie 2012.
Astfel, printre dosarele analizate de comisia de selecţie - a cărei componenţă ICR o va face publică numai la finalul etapei de selecţie - au fost declarate neeligibile proiecte precum: Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), ediţia a 11-a (proiect