Gazdele emisiunii MasterChef împărtăşesc cu cititorii ProSport preferinţele lor în materie de sport
Publicul s-a obişnuit cu ei ca fiind foarte exigenţi. Nu se dau în lături să spună oamenilor în faţă ce cred despre ce au gătit. Când vine vorba de sport, cei trei juraţi de la MasterChef judecă în funcţie de simpatii. Dacă Chef Bontea este echidistant, Chef Dumitrescu spune că ar găti pentru Steaua, în timp ce chef Dumitrescu ar vrea să îl facă pe Torje un bucătar de clasă.
La un meci de fotbal, ce mâncare se potriveşte cel mai bine? Seminţele sunt ok? Micii şi berea?
Florin Dumitrescu: Berea este foarte potrivită, însoţită de mici sau aripioare de pui picante. Mai pot să propun caşcaval pane, sticks de mozzarella. În general porţii mici, care să poată fi mâncate cu mâna, din zona junk a bucătăriei. Chiar dacă nu e o variantă sănătoasă, la o bere şi un meci vizionat la
TV cu amicii merge.
Sorin Bontea: Sigur că sunt bune! Am observat că românii preferă seminţele, în timp ce prin străinătate se consumă şi mâncare. Eu aş recomanda finger food - şniţele de pui, pui Shanghai, club sandwich, hot dog.
Cătălin Scărlătescu: Pizza la cornet! Pentru amatorii de pizza! Oricum, ceva fără prea mult sos. Însă de obicei nu prea te duci pe stadion să mănânci, ci să-ţi exprimi entuziasmul şi să trăieşti meciul alături de echipa favorită.
De ce fotbaliştii preferă pizza după meciuri şi tenismenii mănâncă banane şi ciocolată în timpul meciurilor?
Florin Dumitrescu: În funcţie de efortul pe care îl depui, trebuie să ai o anumită alimentaţie care să suplinească consumul de proteine, glucide sau vitamine din timpul efortului fizic. Se ştie că fotbaliştii au nevoie de mai mulţi carbohidraţi şi proteine, probabil de aceea aleg să consume pizza. Pe când tenismenii au nevoie de energie şi potasiu. Eu, de exemplu, pe vremea cân