2.000 de caserole cu mici cu probleme, peste 1.500 de kilograme de carne suspectă şi locuitorii din 36 de judeţe în panică - acesta este bilanţul unei afaceri de familie care a declanşat ultimul scandal alimentar din România. 2.000 de caserole cu mici cu probleme, peste 1.500 de kilograme de carne suspectă şi locuitorii din 36 de judeţe în panică - acesta este bilanţul unei afaceri de familie care a declanşat ultimul scandal alimentar din România.
Soţia - şefă în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, la Biroul Siguranţa alimentelor de origine animală. Subalternii săi făceau controale la firma soţului ei. Schemă simplă, cu rată de succes de 100%. Este vorba despre societatea din Ploieşti care a distribuit în 36 de judeţe mici din carne de cal etichetaţi ca fiind de vită, prin intermediul unui lanţ naţional de supermarketuri.
Scandalul a izbucnit joi după ce o cantitate de 200 de kilograme de carne tocată etichetată drept vită, despre care se crede că ar fi de cal, a fost depistată într- un magazin din Bucureşti. Controlul la firma producătoare, cea a soţului şefei de la DSVSA Prahova, nu a fost posibil pentru că aceasta era închisă de la 1 martie pentru… igienizare. Inspectorii au mers pe firul mărfii şi au descoperit adevărata amploare a afacerii. În acest moment, 2.000 de caserole cu mici, adică 1,5 tone de carne, au fost sechestrate pentru teste. Pe de altă parte, zilele trecute, în Bistriţa şi în Sângeorz- Băi, au fost depistate 96 de conserve etichetate ca având în conţinut carne de vită, dar despre care se crede, de asemenea, că ar fi fabricate din carne de cal.