Să fie, să ajungă la toată lumea! Aşa pare că a gândit patronul firmei din Ploieşti care a pus carne de cal în 1,5 tone de pastă de mici, pe care a vândut-o în 36 de judeţe şi în Capitală.
Au tupeu cu carul! Nici că le pasă de sănătatea noastră şi nici nu au vreo jenă să ne păcălească. Până şi în mititei, cel mai îndrăgit produs tradiţional românesc, au pus carne de cal! Aproape 2.000 de caserole de mici, produs asupra căruia există suspiciunea că ar conţine carne de cal în loc de vită, au fost produse în Ploieşti şi distribuite în 36 de judeţe, informează Mediafax.
Ghiciţi cine făcea controlul alimentar în judeţul Prahova, inclusiv la firma cu pricina, Nicolin SA Ploieşti? Soţia patronului era în conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare Prahova, iar acum, după scandal, au "pedepsit-o". Nu, au dat-o afară, doar au mutat-o în alt birou, scrie presa locală.
În urma alertei, inspectorii Direcţiei Sanitar -Veterinare (DSVSA) Prahova au făcut controale la respectivul producător şi au stabilit că acesta a produs circa 35.000 de mititei, din 1.536 kg de carne asupra căreia există suspiciune, informează Mediafax.
Carnea tocată şi preparată ca mici traşi a fost ambalată în 1.920 de caserole a câte 800 de grame şi distribuită în 36 de judeţe, printr-un cunoscut lanţ de supermarketuri. Reprezentanţii unui magazin Kaufland, din Capitală, a confirmat că analizele atestă conţinutul de cal şi a nominalizat producătorul: firma Nicolin SA, din Ploieşti, potrivit stirileprotv.ro. Aici au fost puse în vânzare 200 kg, iar în urma declanşării alertei au fost retrase cantităţile nevândute.
Când au ajuns la firma ploieşteană, inspectorii veterinari nu au mai găsit urmă de carne, dar au refăcut traseul mărfii şi au stabilit magazinele în care au ajuns caserolele cu mici, din cele 36 de judeţe. Până la prânz, numai în judeţul Bistriţa Năsăud se retrăseseră pes