Schimbarea de randament a Stelei în acest sezon e rezultatul a 10 schimbări simple făcute de antrenorul Laurenţiu Reghecampf. Schimbarea de randament a Stelei în acest sezon e rezultatul a 10 schimbări simple făcute de antrenorul Laurenţiu Reghecampf.
Secretul succesului antrenorului Laurenţiu Reghecampf (37 de ani) la Steaua, care e aproape să aducă un nou titlu de campioană, după şapte ani de “secetă”, şi care a avut calificarea în “sferturile” Ligii Europa în mână timp de trei reprize în “dubla” cu Chelsea, nu e unul greu de sesizat. El a readus normalitatea unei echipe care a deviat mult de la traseul normal în ultimii ani.
În 2011, pe când antrena pe Universitatea Craiova, fraţii Costea au fost excluşi din lot şi amendaţi pentru că comandaseră pizza şi papanaşi, două dintre alimentele care nu trebuie să se găsească în meniul unor jucători de fotbal profesionişti. De asemenea, steliştii cu o viaţă extrasportivă mai departe de linia impusă de antrenor, precum Mihai Costea, Nikolici sau Gabi Matei. În teren, antrenorul Stelei le-a cerut disciplină tactică şi simplitate.
Poate cea mai bună decizie a lui Laurenţiu Reghecampf, atunci când a preluat Steaua, a fost să îl aducă pe preparatorul fizic german Thomas Neuberth (foto). Acesta a introdus metode inovative de antrenament şi a adus tehnică de ultimă generaţie pentru pregătirea jucătorilor liderului Ligii 1. De asemenea, tehnicianul a păstrat în lot doar jucători capabili în primul rând din punct de vedere fizic să facă faţă noilor cerinţe.
A trecut vremea când “roş-albaştrii” transferau peste 10 jucători într-o pauză competiţională. În vara lui 2012, Steaua i-a adus doar pe Georgievski - foto (HNK Šibenik), Dumitraş (Ceahlăul), Pintilii (Pandurii), Popa, Bratu, Filip şi Rocha (toţi de la Chiajna), iar în această iarnă, în Ghencea au ajuns doar Iancu (Viitorul), Râpă (Oţelul) şi Tatu (liber de c