Mâine începe Postul Paştelui, cel mai lung şi mai greu de ţinut. Nu prea sunt dezlegări la peşte, iar în această perioadă cei care ţin post trebuie să mănânce doar ingrediente de origine vegetală. De aceea, ca să-ţi poţi diversifica meniul ne-am gândit să îţi oferim câteva reţete apetisante. Mâine începe Postul Paştelui, cel mai lung şi mai greu de ţinut. Nu prea sunt dezlegări la peşte, iar în această perioadă cei care ţin post trebuie să mănânce doar ingrediente de origine vegetală. De aceea, ca să-ţi poţi diversifica meniul ne-am gândit să îţi oferim câteva reţete apetisante.
Ingrediente: 2 dovlecei rotunzi, o cutie de brânză tofu, un ardei gras roşu, două fire de ceapă verde, o legătură de mărar, două-trei linguri de pesmet, câteva fire de busuioc, o linguriţă de sare, o lingură de ulei de măsline pentru uns tava.
Preparare: se spală dovleceii, li se taie capacele şi apoi se scobesc de miez. Într-o oală se pune apă cu puţină sare, iar când clocoteşte se adaugă dovleceii şi se opăresc 3-4 minute, după care se scot şi se strecoară. Brânza tofu se rade. Ardeiul, ceapa verde şi mărarul se toacă mărunt şi se amestecă bine cu brânza tofu în care se adaugă şi pesmetul. Se pun dovleceii umpluţi într- o tavă de ceramică unsă cu puţin ulei de măsline şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil, pentru 10-15 minute. Se servesc decoraţi cu frunze de busuioc.
Ingrediente: 500 g ciuperci, un morcov, o ceapă, 2 cartofi, 4-5 căţei de usturoi, 1 l supă de legume, sare, piper, 100 g margarină sau 100 ml ulei, o linguriţă de boia dulce, pătrunjel verde, zeamă de lămâie.
Preparare: se spală ciupercile sub jet de apă rece, se taie feliuţe şi se stropesc cu suc de lămâie, să nu se oxideze. Se păstrează câteva ciuperci pentru decor. Se curăţă şi se taie ceapa şi usturoiul, apoi se curăţă morcovul şi se dă pe răzătoarea mică. Se curăţă şi se taie cubuleţe car