de Andra MARINESCU
andramarinescu@tribuna.ro
17 martie 2013 23:18
7 vizualizari
A-A+
O experienţă ce te schimbă, o poveste ce deschide paginile unui nou capitol al propriei personalităţi şi posibilitatea unei perspective de angajare mai ridicată. Aşa s–ar traduce, foarte pe scurt, experienţa "Erasmus", un program prin care studenţii pot pleca să studieze la una dintre universităţile din străinătate cu care ULBS colaborează şi a semnat parteneriate. Tema a fost tratată pe larg, nu prin discursuri academice sau pompoase, ci printr–un limbaj comun şi prietenesc, marcat de un dialog între studenţi.
Ieri, Aula "Avram Iancu" din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte a Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu a adunat zeci de studenţi care au iniţiat un dialog cu privire la experienţa "Erasmus". Iniţiatorii discuţiei au fost Georgiana Brădescu, preşedinte Erasmus Student Network Sibiu, Andrei Ungureanu, promotor Erasmus şi Nicoleta Popa, preşedinte Erasmus Student Network România. Pe rând, au povestit ceea ce au trăit, fiecare în parte, în ţările unde au studiat, prezentând beneficiile, împărtăşind gândurile şi oportunităţile pe care le oferă Erasmus.
"Oare nu îmi era mai bine în ţară?"
Frumoasa prezentare a lui Andrei Ungureanu a subliniat cam tot ceea ce înseamnă programul. Plecat în Franţa, la Dijon, semestrul trecut, tânărul povesteşte cu entuziasm şi, totodată, cu mândrie, că a trăit o perioadă minunată şi că viaţa lui s-a schimbat odată cu această experienţă. "Când m-am întors, mă simţeam francez", spune Andrei. El a ales să plece în străinătate din dorinţa de a-şi dezvolta personalitatea, de a câştiga experienţă profesională şi a avea un atu în faţa colegilor săi, de a descoperi identitatea europeană şi de a pune teoria în practică. Pentru Andrei, viaţa Erasmus nu a fost uşoară, însă cu siguranţă că nici p