Dacă te-ai decis să ţii Postul Paştelui, care începe pe 18 martie, e bine să nu duci lipsă de proteine vegetale. Caută să ai zilnic în alimentaţie astfel de produse, pentru a trece cu bine această perioadă. Iată care sunt cele mai importante surse de proteine vegetale. Dacă te-ai decis să ţii Postul Paştelui, care începe pe 18 martie, e bine să nu duci lipsă de proteine vegetale. Caută să ai zilnic în alimentaţie astfel de produse, pentru a trece cu bine această perioadă. Iată care sunt cele mai importante surse de proteine vegetale.
1. Soia conţine 39,6 g proteine100/g, adică jumătate din necesarul zilnic. Există o mulţime de produse din soia: lapte, iaurt, tofu, tempeh (preparat din boabe întregi fermentate), miso (pastă de soia). Citeşte ambalajul ca să fii sigur(ă) că provine din culturi nemodificate genetic.
2. Lintea şi fasolea conţin 20-25 g proteine/100 g. Lintea este bogată în fibre, fier, magneziu, fosfor şi conţine foarte puţine grăsimi. Fasolea are în plus calciu şi potasiu. Poţi consuma orice fel de fasole: harricot, untoasă (lima), flagolet, egipteană, roşie, pitică, cannelli, barlotti, pitică neagră, lată (fave), neagră (chinezească), azuki (japoneză), albă. Dintre toate, azuki este cea mai bogată în proteine.
3. Cereale integrale conţin 12 g de proteine/100 g. Conţinutul de fibre este principalul argument în favoarea consumului de cereale integrale, dar şi vitaminele din complexul B, antioxidanţi, fier, zinc, magneziu şi cupru.
4. Mazărea conţine 9 g de proteine/100 g. Principala sa calitate este că ajută la stabilizarea nivelui de zahăr din sânge. De asemenea, este foarte bogată în vitamina C, B9, B2, B1, B5, B6, zinc, fier, fosfor şi potasiu.
5. Migdalele conţin 8 g proteine/100 g. Sunt bogate şi în vitamina E, un antioxidant care previne dezvoltarea celulelor canceroase. Migdalele mai au în compoziţ