Toate produsele aflate la comercializare sunt comestibile si conforme normelor sanitar – veterinare, dau asigurãri cei care au ca obiect de activitate controlarea acestora. În acest timp, românii bagã la matul gros fel si fel de alimente, care îi duc (rapid) la doctor si (un pic mai încolo) la groapã.
Nimic din ce mâncãm nu este bun si asta nu de ieri sau alaltãieri ci de ani buni de zile. Mai exact, de când am devenit cobaii europei, unite. Iatã cam ce mâncãm:
CURCAN – plin de anitibiotice
Mai exact, curcanul (si în special pieptul acestuia) este un fel de carne ocupatã de reziduuri de antiobiotic, cel putin asa sustin nemtii respectiv cei care au luat contact cu curcanul românesc… Efectele consumãrii unei astfel de cãrni ar fi: alergie, soc anafilactic sau prãbusirea sistemului imunitar.
MACROU – parazitat
Macroul congelat, provenit din Insulele Feroe, a fost deja consumat, (inclusiv în pietele din Valea Jiului) cu tot cu parazitul Anistakis, cu tot. În principiu, acesta genereazã Anisakidioza, o bolaã parazitarã care se manifestã prin tulburãri gastro-intestinale sau constipatii alternate cu diaree.
LAPTE – infectat
Infectat cu salmonella si camphilo bacter. Acesta duce la toxiinfectii alimentare care au ca simptome: diaree, dureri de cap si abdomen, greatã, vomã sti febrã. Oficial, în Valea Jiului, nu a fost, încã, descoperit.
PUI – contaminat cu bacterii
Aproape 40.000 de pãsãri contaminate cu bacteria salmonella enteritidis au fost sacrificate. Mai exact, 53 de tone de carne de puiut au fost distruse dar, nimeni nu a dorit sã spunã de unde au provenit respectivele zburãtoare si nici în ce magazine au fost comercializate acestea – pânã au fost distruse.
VITÃ – alteratã
În pietele din Capitalã au fost gãsite si retrase de la comercializare mai multe kile de carne din acest tip care prezentau noncorfirmãt