Scandalul laptelui contaminat cu aflatoxină și cel al cărnurilor infestate cu diverse bacterii sau tratate cu antibioticeşi hormoni nu îi afectează, deocamdată, pe producătorii și crescătorii din județul Covasna. Cu toate acestea, oamenii sunt destul de temători în legătură cu ceea ce va urma, mai ales că zi de zi apar noi și noi probleme legate de produsele alimentare și spun că nu e exclus să aibă de suferit și vânzările lor, chiar și pe piața locală.
Preşedintele Asociaţiei Crecătorilor de Bovine din Judeţul Covasna, Ötvös Mózes, a declarat că, cel puțin deocamdată, vânzările de lapte nu au fost afectate semnificativ din cauza laptelui cu aflatoxină descoperit în alte județe ale țării și nici vânzările de carne. Ötvös susține că, dimpotrivă, județul Covasna este unul dintre cele mai sigure județe din acest punct de vedere, iar noi avem cele mai sănătoase produse.
„Se știe că laptele din Covasna este cel mai bun, se respectă regulile de siguranță și nimeni nu face șmecherii. La fel pot spune și despre carne, avem producători serioși, care lucrează curat. Ceea ce ar trebui să știe și oamenii este că e indicat să consume produsele autohtone, adică din Covasna – sunt câteva societăți și procesatori de lapte în acest sens, precum și laptele de la automate, care este foarte bun. Carnea provenită de la animalele crescute în județ este la fel de sigură, avem și la această categorie producători locali consacrați, cunoscuți în județ”, a explicat Ötvös Mózes.
Acesta a ținut să sublinieze faptul că e foarte important consumul de alimente locale, inclusiv în contextul în care ar apărea ceva probleme, deoarece cauzele îmbolnăvirilor ar putea fi mai ușor depistate.
„Sunt consumatori care aleg să cumpere lapte de export care uneori e mai iefin decât laptele nostru. Oamenii sunt furioși din cauza asta și ne cred pe noi responsabili. Aș vrea însă să s