O tânără care studiază în Balş se luptă, de mai bine de o jumătate de an, cu o tumoare malignă la nivelul capului, transmisă genetic, care a scos la iveală o formă de cancer limfatic. Liceanca provine dintr-o familie modestă, din comuna olteană Fălcoiu, sat Cioroiu, iar mama acesteia a fost nevoită să renunţe la locul de muncă pentru a se putea deplasa la spital cu ea.
Elena Ioana Şerban se plimbă dintr-o clinică într-alta din luna octombrie a anului trecut. Simptomele problemei sale de sănătate au început să apară abia în urmă cu un an, când i-au amorţit picioarele. Lovitura primită de familia fetei a fost, pe departe, cea mai dură dintre toate. Fără sprijinul unor rude apropiate, părinţii nu şi-ar fi permis nici măcar să-şi achite plata drumului spre spital. Sunt deja şapte luni de când familia nu beneficiază de niciun venit, iar mama fetei nu a reuşit să obţină nici măcar o pensie de însoţitor, pentru că afecţiunea fetei a fost încadrată la gradul al doilea.
Familia, fără venituri
Tudoriţa Şerban, mama fetei, era singura care avea un loc de muncă. Problema de sănătate a fiicei sale a obligat-o să renunţe la singura sursă de venit pentru a putea sta alături de Elena. A încercat, iniţial, să ceară sprijinul AJOFM pentru a primi ajutorul de şomaj, însă, fără succes. Având în vedere că fiica sa a fost operată la nivelul capului şi că a fost diagnosticată cu cancer, Tudoriţa a cerut să primească o pensie de însoţitor, având în vedere că nu-şi poate lăsa fiica pe patul de spital în Timişoara şi să meargă la muncă, însă, gradul al doilea de handicap cu care figurează afecţiunea fetei nu a permis acest venit.
„Trăim de peste şapte luni din banii primiţi de la sora mea, pentru că nu aveam cum să mai merg la serviciu şi să-mi las fata cu lunile prin spitale. Am cerut să fiu trimisă în şomaj, măcar erau nişte bani pe care să ne bazăm