Pe langa riscul de boli cardiovasculare, consumul in exces de sare mai prezinta un pericol: poate favoriza aparitia cancerului de stomac.
Oamenii de stiinta atrag atentia aspura faptului ca multi dintre noi nu avem o viziune exacta nici asupra cantitatii maxime admise si nici asupra celei pe care o consumam, in realitate, zilnic.
Nutritionistii dau unda verde pentru maximum 5 g zilnic, adica atat cat incape intr-o lingurita. Aceasta inseamna inclusiv sarea ascunsa din alimente precum paine, biscuiti, conserve etc.
Studiile arata insa ca cei mai multi dintre noi nu respectam aceasta recomandare si ajungem sa consumam, uneori, dublu decat ne este permis. In aceste conditii, semnaleaza reprezentantii World Cancer Research Fund, in Marea Britanie, de exemplu, se inregistreaza anual 7.500 de cazuri noi de cancer de stomac.
Integral pe csid.ro
Foto: cotidianul.ro Tag-uri: sare, consum, sanatate
Pe langa riscul de boli cardiovasculare, consumul in exces de sare mai prezinta un pericol: poate favoriza aparitia cancerului de stomac.
Oamenii de stiinta atrag atentia aspura faptului ca multi dintre noi nu avem o viziune exacta nici asupra cantitatii maxime admise si nici asupra celei pe care o consumam, in realitate, zilnic.
Nutritionistii dau unda verde pentru maximum 5 g zilnic, adica atat cat incape intr-o lingurita. Aceasta inseamna inclusiv sarea ascunsa din alimente precum paine, biscuiti, conserve etc.
Studiile arata insa ca cei mai multi dintre noi nu respectam aceasta recomandare si ajungem sa consumam, uneori, dublu decat ne este permis. In aceste conditii, semnaleaza reprezentantii World Cancer Research Fund, in Marea Britanie, de exemplu, se inregistreaza anual 7.500 de cazuri noi de cancer de stomac.
Integral pe csid.ro
Foto: cotidianul.ro Tag-uri: sare, consum, sanatate