Adrian Năstase a fost eliberat, ieri, din Penitenciarul Jilava după ce doi dintre cei trei judecători care s-au ocupat de această cauză au respins cererea de amânare a eliberării condiţionate, făcută de procurorii DNA. Avocaţii lui Năstase spun că au încercat să tergiverseze eliberarea clientului lor cu orice preţ.
Fostul premier a fost întâmpinat cu aplauze de publicul din sala de judecată a Tribunalului Bucureşti şi, din partea DNA, cu o cerere de amânare a şedinţei. Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a cerut acest lucru pentru a studia dosarul mai atent, susţinând că au apărut documente noi legate de activitatea lui Năstase din penitenciar, pe care nu a avut timp să le studieze deoarece, a spus el, au fost depuse la dosar abia joi.
Înainte le-a contestat, ieri, habar nu avea de ele
"Documentele reprezintă o copie a dosarului de penitenciar al domnului Năstase, în care sunt detaliate toate activităţile la care a participat. Surprinzător este că procurorul atacă în recurs aceste activităţi, iar astăzi spune că nu a avut cunoştinţă de ele", a declarat avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu. Acesta a declarat că procurorul DNA a încercat să tergiverseze acest proces. "Au încercat să întârzie, prin diferite cereri, eliberarea domnului Năstase, dar completul de judecată a fost echilibrat şi nu a luat în considerare cererile absurde, luând decizia corectă", a mai declarat Cazacu.
Năstase: "Unele argumente DNA sunt jenante"
Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea lui Năstase de eliberare din penitenciar înainte de termen, la 12 februarie. Decizia a fost contestată de procurorii DNA, care au scris în motivarea recursului că Adrian Năstase, prin materialele şi articolele pe care le-a scris şi publicat, a dovedit că nu regretă faptele pentru care a fost condamnat şi că în continuare nu le admi