Postul Paştelui este cel mai lung post din calendarul bisericesc, şi în acelaşi timp cel mai restrictiv, ceea ce înseamnă că cei care doresc să îl ţină trebuie să fie extrem de atenţi la alimentaţie, în special dacă se încadrează în următoarele categorii: femei care abia au născut, copii cu vârste fragede, bolnavi cu afecţiuni cronice. Ziarul Ring îţi propune 4 variante de reţete simple, ce asigură o mare parte din necesarul zilnic de vitamine.
Bruschete cu roşii şi usturoi - sunt extrem de simplu de preparat şi în acelaşi timp, extrem de hrănitoare. Roşiile au un rol foarte important în buna funcţionare a sistemului digestiv, ele fiind cunoscute pentru următoarele calităţi: prevenirea gripei, reducerea presiunii sângelui, tratarea reumatismului, tratarea tromboflebitei. Usturoiul este şi el foarte cunoscut pentru nenumăratele sale proprietăţi terapeutice, acesta conţinând printre altele vitamina C şi E, calciu, potasiu, fier, iod şi zinc.
Ingrediente(2 porţii):
- 3 roşii mari
- 3 căţei de usturoi
- busuioc uscat sau verde
- sare
- piper
- ulei de măsline
- 4 felii de pâine toast
Mod de preparare: Feliile de pâine se pun la prăjit, şi se taie în jumătăţi pe diagonală. Roşiile se taie cubuleţe şi se amestecă într-un bol, împreună cu sarea, piperul, busuiocul, uleiul de masline şi usturoiul zdorbit. Amestecul rezultat se aşează uniform peste feliile de pâine prăjită şi se servesc pe un platou.
Supă cremă de morcovi cu portocale - este o combinaţie dulce-acrişoară, foarte hranitoare, datorită proprietăţilor nutritive pe care le au cele două componente de bază. Morcovul este cunoscut pentru conţinutul său ridicat de vitamina A, B1, B2, C şi beta-caroten, substanţă cu proprietăţi antioxidante.
Ingrediente(4 porţi