Pe fondul discuţiilor legate de portofoliul de acţiuni deţinute de Consiliul Judeţean Timiş la diverse societăţi comerciale care nu mai au activitate sau de la care nu obţinea profit în ultimele luni, s-a tot dezbătut posibilitatea desfiinţării APCAN, societatea de apă şi canal având ca acţionari administraţia judeţeană şi 65 de comune şi oraşe. C.J. Timiş a ajuns la concluzia că această societate nu-şi mai are rostul.
Desfiinţare pe motiv de declaraţii nedepuse
La următoarea şedinţă de plen, consilierii judeţeni vor vota aprobarea demarării procedurilor legale în vederea dizolvării APCAN, societatea de apă şi canal, un proiect în acest sens fiind deja publicat de către C.J. Timiş, care este acţionar majoritar la această societate, cu o cotă de participare de 91,42% din capitalul social.
În decizia de desfiinţare a APCAN, C.J. Timiş invocă faptul că, prin lege, operatorii economici au obligaţia de a transmite trimestrial rapoarte financiare, lucru care nu s-a respectat în ultima perioadă în cazul societăţii: “C.J. Timiş este periodic contactat de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş să ia măsuri asupra APCAN datorită faptului că nu raportează indicatorii economico-financiari monitorizaţi de F.M.I. Operatorul economic a fost înştiinţat telefonic şi prin email de mai multe ori, dar nu s-a conformat prevederilor legale, iar aceste probleme se repetă trimestrial de mai mult timp”. În raportul C.J. Timiş rezultă că S.C. APCAN S.A. este pe pierdere începând cu anul 2011.
Consilierul judeţean U.S.L. Adrian Pau spune că au mai existat discuţii şi până acum privind desfiinţarea acestei societăţi, dar că părerile au fost împărţite şi, prin urmare, nu s-a luat nicio decizie. Problema a fost abordată şi de consilierul judeţean U.S.L. Marcel Mihoc, care a declarat că plenul a aprobat în decembrie 2011 o hotărâre prin care