Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov a trimis, ieri, o adresă companiei Galli Gallo SRL Codlea prin care se anunţă că "având în vedere că nu se susţine suspiciunea de contaminare cu medicamente de uz veterinar, alerta rapidă a fost închisă, iar loturile suspectate aflate în reţeaua comercială internă nu sunt supuse niciunei restricţii". DSVSA Braşov a demarat, săptămâna trecută, o anchetă cu privire la contaminarea cu reziduuri de antibiotice a cărnii de curcan produse de compania Galli Gallo, după ce un laborator din Germania a precizat că a preluat carnea infestată de la firma din Codlea.
Vicepreşedintele ANSVSA Vladimir Mănăstireanu a declarat, săptămâna trecută, că ar fi ajuns în Germania carne de curcan cu reziduuri de antibiotic de la o fermă din România, fiind trimisă o notificare în acest sens prin Sistemul Rapid de Alertă. Mănăstireanu a precizat că, după primirea alertei, inspectorii sanitar-veterinari s-au dus la unitatea incriminată pentru a face ancheta privind carnea de curcan care a plecat la export intracomunitar.
El a precizat că în momentul în care suspiciunea este transmisă prin Sistemul Rapid de Alertă, întreaga cantitate de carne suspectată este retrasă de la vânzare. Mănăstireanu a mai spus că inspectorii sanitar-veterinari vor preleva probe care vor fi trimise la laborator, iar în patru-şapte zile ar putea fi anunţate rezultatele testelor şi verificărilor făcute.
Cătălin Muntean, proprietarul grupului de firme Gali Galo, susţinea că societăţile sale nu au probleme în ceea ce priveşte reziduurile de antibiotice descoperite în carnea de curcan vândută de o firmă din Germania. "De la noi a plecat un tir cu carne de curcan în Germania, în 28 iunie. De aici a fost vândută unei alte companii, care, la rândul ei, a vândut-o unui procesator, care a făcut carne panetată pe care a distribuit-o în Anglia ş