În cadrul proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Regional, pe diferite axe, Primăria Braşov achitase, până acum, din bugetul local, lucrări în valoare de aproximativ 27 de milioane de lei. Din decembrie, când edilii au transmis deconturile pentru lucrările efectuate şi facturate, şi până acum, autoritatea de management a proiectelor, respectiv Ministerul Dezvoltării, a alocat 11,5 milioane din datorie, iar restul banilor, nu se ştie deocamdată când vor veni.
La aceşti bani se mai adaugă alte lucrări executate şi încă neplătite în cuantum de zece milioane de lei, lucrări care nu au fost facturate, tocmai pentru ca firmele constructoare să nu îşi blocheze activitatea fiind obligate să plătească TVA-ul.
În ce proiecte a investit UE la Braşov
Pe lista de proiecte pentru care edilii au plătit lucrări, dar nu şi-au mai recuperat toţi banii se regăseşte şi Pasajul Independenţei şi Drumul Coresi, care au fost deschise traficului din toamna anului trecut, în valoare de peste 50 de milioane de lei, şi pentru care cofinanţările din fonduri europene erau de 98%, dar şi dublarea Pasajului Fartec (proiect în valoare de 23,5 milioane de lei), reabilitarea Căminului pentru Persoane Vârstnice (în valoare de 6,8 milioane de lei) sau transformarea Cinematografului Patria în sediu pentru Filarmonică (în valoare de 10,9 milioane de lei), care se află în curs de execuţie. În situaţia în care restanţa de 15,5 milioane de lei din fonduri europene va veni cu o mare întârziere, Primăria va fi nevoită să stopeze alte proiecte aflate în curs de derulare.
În cadrul proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Regional, pe diferite axe, Primăria Braşov achitase, până acum, din bugetul local, lucrări în valoare de aproximativ 27 de milioane de lei. Din decembrie, când edilii au transmis deconturile pentru lucrările efectuate şi facturate, şi până acum, autori