Judecătorul care a dispus arestarea preventivă a lui Jitea Mircea Liviu şi a altor şapte persoane şi-a motivat decizia, la mai bine de o săptămână de când a fost luată această măsură. Recursul nu s-a putut judeca atâta vreme cât motivarea nu a fost redactată. În zilele următoare dosarul va ajunge la Curtea de Apel Galaţi, instanţa competentă să soluţioneze, pe de o parte recursul formulat de procurorii DIICOT şi pe de altă parte, recursul inculpaţilor aflaţi în stare de arest. În încheierea şedinţei de judecată din 10 martie 2013, un document de 50 de pagini, sunt relatate cele spuse de avocaţi, acuzaţi, procurorul DIICOT, iar la final, este prezentată motivarea judecătorului.
La mai bine de o săptămână de la arestarea preventivă a învinuiţilor din dosarul Jitea, magistratul care a soluţionat dosarul a făcut publică motivarea. După redactarea motivării, dosarul urmează să ajungă în recurs la Curtea de Apel Galaţi.
„Încheierea“ şedinţei de judecată din 10 martie 2013, un document de 50 de pagini pe care îl puteţi citi integral pe www.monitorulvn.ro, conţine în prima parte acuzaţiile avocaţilor la adresa procurorilor DIICOT.
Potrivit avocatului Breazu Cătălin, inculpaţilor „li s-au ridicat telefoanele, li s-a interzis să ia legătura cu orice persoană inclusiv cu vreun apărător ales“. El a mai spus că „în incinta fabricii toţi inculpaţii erau aşezaţi cu faţa la perete sau întinşi pe jos fără a avea posibilitatea să ia legătura cu apărătorii. Întrebând care este motivul pentru care nu li se permite accesul în incinta fabricii, i s-a răspuns că «nu a fost prezent de la început». În această modalitate inculpaţii au fost aduşi la sediul DIICOT, iar înainte de 09.03.2013 inculpaţilor li s-au luat declaraţii în absenţa apărătorilor.“
David Adelin, unul dintre avocaţii lui Liviu Jitea, a precizat că „mandatul de aducere nu i-a fost arătat