Loreda Dragomir-Theordorescu, reprezentanta firmei Kienbaum în România și Bulgaria este country managerul care va recruta personal pentru Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia și care l-a selectat pe actualul manager al companiei. Iată ce spune specialistul pentru Economica.Net despre domeniile în care profesioniștii sunt recrutați foarte greu.
În ce domenii performează specialiştii rari cel mai greu de recrutat acum în România
Există în acest moment în piaţă poziţii/departamente nou-create pe fondul schimbărilor actuale şi în aceste cazuri numărul de specialişti este limitat, a spus pentruLoreda Dragomir – Theodorescu, country manager România & Bulgaria la firma de executive search Kienbaum.
“De exemplu, specialiştii în departamentele de risk, investiţii, mediu. Din categoria joburilor nou-create fac parte şi joburile specializate pe credite neperformante din domeniul bancar, singurele de altfel în acest domeniu care par a fi activate, sau cele de trader fie pe energie, fie pe cereale”, ne-a explicat Loreda Dragomir – Theodorescu, oficialul firmei de executive search Kienbaum.
Care sunt cel mai greu de recrutat specialişti în acest moment, în România
“În afară de poziţiile nou-create, mai sunt şi poziţiile care au fost mereu dificil de recrutat, cum ar fi operatorii/specialiştii vorbitori de cel puţin două limbi străine exotice şi aici ma refer la operator call center care vorbeşte olandeză, bulgară şi engleză”, a adăugat Loreda Dragomir – Theodorescu.
Inginerii specializaţi în anumite domenii - metalurgie, matriţe, turnare, dar şi în aviaţie sau auto sunt foarte greu de recrutat, ne-a mai spus Loreda Dragomir – Theodorescu.
“O alta categorie (greu de recrutat) care îmi vine în minte sunt joburile care implică dublă specializare, precum electrician/instalator, a conchis Loreda Dragomir – Theodorescu.
Un exemplu