Gloria a făcut public planul de reorganizare, document obligatoriu în procesul de insolvenţă în care se află clubul. Durata de implementare a planului este de trei ani cu posibilitatea prelungirii cu încă un an la propunerea administratorului judiciar, cu acordul a doua treimi din creditorii aflaţi în sold la acea dată - scrie sportulbistritean.ro.
Sportulbistritean.ro explică pe larg miza care stă la baza reorganizării Clubului de Fotbal Gloria Bistrița.
Astfel, pe durata de implementare a planului de reorganizare, activitatea societatii debitoare va fi condusă de către administratorul special al debitoarei, Alexandru Hatfaludi, sub supravegherea administratorului judiciar – SCP CONSULT MANAGEMENT UV IPURL prin practicianul în insolvenţă Vasile Urs.
Pasivul societăţii, peste 150 de miliarde vechi
“Prezentul plan işi propune să acţioneze pentru modificarea structurală a asociaţiei pe mai multe planuri: economic, organizatoric, managerial, sportiv, financiar şi social având ca scop principal plata pasivului ACF GLORIA 1922 Bistriţa şi relansarea activităţii, sub conducerea administratorului judiciar în ceea ce priveşte realizarea obiectivelor menţionate”, se spune în primul capitol al documentului. La capitolul indicatorilor financiari, se remarcă faptul că cifra de afaceri a scăzut drastic, de la 10.756.073 lei la 31.12.2011 la 2.026.677 lei la 31.12.2012 sau că că Gradul de îndatorare a crescut de la 54.80% în 2010, la 63.14% in 2011 şi la 96.07% in 2012 ceea ce indică o dependenţă a societăţii faţă împrumuturi în desfăţurarea activităţii de exploatare. Se remarcă pasivul societăţii, aşa cum acesta figurează înscris în tabelul definitiv de creanţe, care este de 15.271.904,70 lei sau numărul de angajaţi (inclusive jucători şi antrenori) care e de 83.
Moraes şi retrogradarea “îndoielnică”, cauzele insolvenţei
Între cauzele care au d