În cadrul proiectului „Alimentaţia ta, un autoportret”, iniţiat de Cabinetul de Asistenţă Psihopedagogică din cadrul Colegiului Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava şi cu Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare”, miercuri, 6 martie, au avut loc mai multe întâlniri între elevii unităţii şcolare şi consultantul în alimentaţie sănătoasă, Nicolae Holovate.
Prezentările şi discuţiile au vizat modul de alimentaţie al tinerilor, nevoia autoimpunerii unei discipline alimentare, diferenţa dintre alimente şi nutrienţi. Comunicarea dintre elevi şi invitat a fost înlesnită de prezenţa elevei Bianca Zaharia, de la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, voluntar în cadrul acestui proiect.
Potrivit prof. Monica Huţu, consilier educativ la Colegiul „Al.I. Cuza”, „expunerile invitaţilor şi materialele prezentate au convins auditoriul de existenţa unei legături directe între calitatea alimentaţiei şi starea noastră fizică şi psihică. Această campanie de informare nu a oferit doar un bagaj de cunoştinţe despre nutriţie, ci şi modele de comportament alimentar care să prevină bolile metabolice care afectează din ce în ce mai grav starea de sănătate a populaţiei”.
Conform acesteia, întâlnirile cu specialiştii vor continua pe tot parcursul acestui semestru.
În cadrul proiectului „Alimentaţia ta, un autoportret”, iniţiat de Cabinetul de Asistenţă Psihopedagogică din cadrul Colegiului Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava şi cu Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare”, miercuri, 6 martie, au avut loc mai multe întâlniri între elevii unităţii şcolare şi consultantul în alimentaţie sănătoasă, Nicolae Holovate.
Prezentările şi discuţiile au v