De mai mult timp, Guvernul Ponta încearcă să ne obișnuiască cu ideea că România va suporta cea mai amplă împărțire teritorial-administrativă din 1968 încoace. În acest sens, unitatea organizatorică care va juca rolul de vioara întâi este regiunea la nivelul căreia se vor face și desface toți banii europeni, toate proiectele etc. În viziunea premierului care a avansat tot felul de variante au fost pe rând când 12, când 16, când 8 regiuni la nivelul țării. Noile măsuri luate de ministrul Sănătății în ceea ce privește desființarea caselor de sănătate județene și reînființarea lor sub forma de 8 case denotă de fapt câte regiuni vor fi în noua structură teritorial administrativă, care se va contura până la sfârșitul acestui an. Nu vor putea fi decât 8 regiuni, atâtea câte case de sănătate sunt și câte Curți de apel există deja.
În această situație nu este de neglijat ce s-a întâmplat la alegerea conducerii Uniunii Naționale a Consiliilor județene de săptămâna trecută, când pe lângă Marian Oprișan care i-a luat locul lui Dragnea, a fost numit ca vicepreședinte Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj. Chiar dacă Prioteasa este unul din cei 10 vicepreședinți ai uniunii, nu cred că va sta cu mâinile în sân în momentul când vor fi împărțite județele pe regiuni și va accepta ca sediul regiunii să fie vreodată la Tg. Jiu, cum visează președintele de la Gorj, Călinoiu.
Oricât i-ar fi de dator moral Ponta lui Călinoiu și lui Cîrciumaru, nu cred că va mai face gafa, ca în cazul sediului CEO, să se ia după ei, pentru că atât primărița de la Craiova, Olguța Vasilescu, cât și Prioteasa nu sunt oameni fără influență în partid. Așa că după regionalizare Complexul, dacă va mai exista până atunci în această formă, va avea sediul într-un oraș care nu va mai fi nici măcar centru de județ, ci, dacă se păstrează forma de dinainte de 1968, doar centru de raion… C