Una dintre cele mai mari investiţii făcute în Timişoara în sectorul pieţelor agro-alimentare, modernizarea Pieţei Iosefin, este contestată chiar de către beneficiari, respectiv de către o parte din comercianţii care vând aici.
Mai puţini clienţi
Lucrările extinse de reabilitare care au avut loc în Piaţa Iosefin, din Timişoara, nu par să fie pe placul vânzătorilor de aici, care spun că structura etajată a noii pieţe îi dezavantajează pe cei de la etajele de sus pentru că, dacă nu merg lifturile, nimeni nu urcă până la etajele superioare pe scări “pentru un fir de pătrunjel”.
O parte din producătorii de aici susţin că vânzările le-au scăzut substanţial după modernizarea pieţei şi planifică să se mute în alte pieţe din oraş. E o intenţie care vine în contradicţie cu scopul modernizării, Municipalitatea putând avea surpriza să constate că a dat milioane de euro pentru un spaţiu care riscă să rămână aproape gol.
Inaugurarea Pieţei Iosefin a fost amânată cu câteva luni decât data stabilită iniţial. Construcţia a fost ridicată pe o suprafaţă de 1.645 de metri pătraţi.
La subsol sunt 12 boxe pentru depozitarea mărfii, un depozit general, încăpere cu rezervor de apă şi o staţie de pompe. La parter au fost amplasate aproximativ 250 de mese pentru comercializarea de zarzavaturi, legume şi fructe, prevăzută cu fântâni pentru spălarea produselor, grup sanitar pentru persoane cu handicap. La etajul I, au fost prevăzute 32 de spaţii pentru comercializarea de produse proaspete: lactate, carne şi produse derivate. La etajul 2, va funcţiona sectorul de alimentaţie cu 12 unităţi aferente, gen fast-food, şi alte 22 de spaţii pentru comercializarea de mărfuri de uz casnic şi gospodăresc.
Intenţia de a moderniza Piaţa Iosefin există încă din 2002. Însă abia în 2006 a fost votat planul de fezabilitate, iar în 2009 au fost elibe