Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Toate sectoarele de drumuri naţionale au carosabilul uscat, cu excepţia DN18, în Pasul Prislop unde carosabilul este parţial umed.
Vizibilitatea este bună, la această oră, pe toate sectoarele de drumuri publice din judeţ. Vântul suflă liniştit. Cerul este senin. Potrivit informaţiilor furnizate de Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al Comandamentului judeţean de iarnă, angajaţii societăţii care asigură şi întreţine viabilitatea sectorului DN1C a acţionat cu o tonă de material antiderapant pentru a preveni şi combate poleiul pe Dealul Mesteacăn.
Angajaţii societăţii de drumuri judeţene au intervenit cu nouă utilaje şi au împrăştiat 73 tone de material antiderapant, în scopul de a preveni formarea poleiului pe partea carosabilă, dar şi pentru a topirea acestuia în zona podurilor, podeţelor, respectiv pe tronsoanele din zonele de deal şi de munte, unde bat curenţii de aer rece. Sectoarele de drumuri judeţene din zona de câmpie au partea carosabilă curată şi uscată, iar în zonele de deal şi de munte este curată şi umedă. În zona montană a oraşului Cavnic sunt tronsoane de drum acoperite cu gheaţă.
Nivelurile şi debitele cursurilor de apă din judeţ au fost în scădere. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă, specifice iernii. Coeficientul de umplere al lacului de acumulare este de 94%. Stratul de zăpadă are grosimea de 19 cm la Cavnic, 18 cm la Luhei, 10 cm la Firiza, 9 cm la Blidari, 8 cm la Copalnic, 7 cm la Lăpuşel, 6 cm la Valea Vaserului, Suciu de Jos şi Mara, 5 cm în Baia Mare, Tg. Lăpuş şi Moisei, 4 cm la Moisei, Poiana Borşa şi Cicârlău, 3 cm pe Valea Vişeului, în Săcel, Baia Borşa şi Răzoare şi 2 cm la Sighetu Marmaţiei.
Cursa de pasageri Baia Mare-Bucureşti a decolat fără întârziere de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare şi a aterizat în