Dănuţ Pleşa Plugaru este avocatul care s-a pregătit să fie ofiţer fluvial, dar a ajuns să „navigheze“ pe apele învolburate ale justiţiei. Soţia a fost cea care i-a adus „sclipirea“ de care era nevoie pentru a se înscrie la Facultatea de Drept. Îndrumător l-a avut pe socrul său, unul dintre marii avocaţi ai Baroului Vrancea, care a fost şi judecător şi decanul Baroului Vrancea, Constantin Plugaru. Cei care îl cunosc pe avocatul Dănuţ Pleşa Plugaru ştiu că atunci când termină pledoariile de la instanţă instruieşte tineri în tainele artelor marţiale, fiind antrenor calificat în acest domeniu. În ambele profesii este nevoie de curaj, determinare şi mai ales de isteţime, pentru a-ţi surprinde adversarul. Sunt puţini cei care ştiu că avocatul şi antrenorul de arte marţiale are şi o latură artistică, mândrindu-se cu o reuşită din perioada facultăţii, la un concurs de actorie.
Reporter: De când sunteţi avocat?
Avocat: Sunt avocat de la 1 ianuarie 2006. Am funcţionat numai în cadrul Baroului Vrancea.
Rep: Unde şi când aţi terminat facultatea?
Av: Am terminat Facultatea de Drept în cadrul Universităţii „Petre Andrei“ din Iaşi, cu examen de licenţă susţinut în 2005, promoţia 1999-2004. Înainte, am absolvit Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi, Facultatea de Nave, specializarea Construcţii şi Montaj-inginer de producţie, promoţia 1991-1994.
Rep: Care au fost motivele pentru care aţi ales să urmaţi cursurile unei facultăţi de Drept?
Av: Am lucrat în diverse domenii tehnice, după ce am absolvit Facultatea de Nave. Mă înscrisesem la un curs cu durata de doi ani de zile cu specializarea de ofiţer fluvial, urmând să navigăm pe Dunărea superioară şi inferioară până pe Rin-Main, însă, din cauza unor pro¬ bleme de natură medicală, am abandonat cursurile şi m-am întors în Focşani. Revenind acasă, după doi ani de zile, având cali