Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea a desfăşurat în zilele de 6 şi 7 martie o acţiune de control la unităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor, pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată şi pentru verificarea modului în care sunt respectate normele de securitate şi sănătate în muncă. Această acţiune a făcut parte dintr-o campanie naţională.
În urma controalelor la 18 angajatori, inspectorii de muncă au sancţionat contravenţional 10 patroni, fiind aplicate 18 sancţiuni contravenţionale. „Principalele neconformităţi constatate au fost: neînmânarea către salariat a unui exemplar din contractul individual de muncă, neîntocmirea sau întocmirea incorectă a evidenţei orelor de muncă prestate de fiecare salariat, negarantarea în plată a salariului minim brut pe ţară, nerespectarea prevederilor legale referitoare la munca suplimentară şi repausul săptămânal”, transmite Eliza Botezatu, inspectorul şef al ITM Vrancea.
În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii ITM au constatat 27 de deficienţe, printre care: neasigurarea echipamentului individual de protecţie, neverificarea modului de utilizare a echipamentelor de muncă electrice, neasigurarea unei instruiri adecvate şi neefectuarea unei supravegheri medicale periodice a lucrătorilor. Ca urmare a neconformităţilor constatate, au fost aplicate 25 de avertismente şi două amenzi, în valoare de 5.000 lei. De asemenea, au fost dispuse termene pentru remedierea deficienţelor.
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea a desfăşurat în zilele de 6 şi 7 martie o acţiune de control la unităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor, pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată şi pentru verificarea modului în care sunt respectate normele de securitate şi sănătate în muncă. Această acţiune a făcut parte