Zilele acestea are loc un nou episod din serialul „carne de cal în loc de carne de vită”. Producătorul conservelor cu carne de vită „Ardealul” a retras de pe piață 30.000 de conserve de acest fel pentru că există suspiciuni că produsul ar conține carne de cal în loc de vită.
Conservele buclucașe au fost fabricate în Covasna, iar potrivit unui comunicat emis de firma producătoare, este vorba de conservele ale căror valabilitate expiră pe 5 decembrie 2014 sau 15 ianuarie 2015. Suspiciunea a apărut în urma unor analize interioare, rezultatele finale fiind așteptate săptămâna aceasta. Până atunci producătorul a retras conservele din magazine și este dispus să achite contravaloarea acestor produse tuturor celor care au cumpărat conserve de vită Ardealul din acest lot.
Șeful Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna, Sikó-Barabási Sándor, salută inițiativa producătorilor afirmând că aceștia au acționat corect, și spune că presupusa carne de cal nu provine din județul Covasna.
„Firma producătoare a acestor conserve a cumpărat materia primă de la o societate din sudul țării. Carnea a fost achiziționată congelată, iar când carnea este congelată, nu se poate deosebi cea de vită de cea de cal, acest lucru se află doar în urma analizelor de laborator. Cert este că în acte figura carne de vită, iar producătorii au acționat în mod corect atunci când au decis retragerea conservelor de pe piață până la clarificarea situației” – spune Dr. Sikó-Barabási.
Zilele acestea are loc un nou episod din serialul „carne de cal în loc de carne de vită”. Producătorul conservelor cu carne de vită „Ardealul” a retras de pe piață 30.000 de conserve de acest fel pentru că există suspiciuni că produsul ar conține carne de cal în loc de vită.
Conservele buclucașe au fost fabricate în Covasna, iar potrivit unui comunicat emis d