Procesatorii locali de carne şi lapte au fost afectaţi de scandalurile din ultima lună.
Reprezentanţii abatorului Doly Com, suspectat la un moment dat că ar fi livrat carne de cal etichetată drept carne de vită, susţin că au probleme cu partenerii externi. „Există o reţinere în acest moment faţă de produsele provenite din România”, a menţionat Iulian Căzăcuţ, patronul Doly Com.
Scandalul cărnii de cal a izbucnit la începutul anului, după ce autorităţile britanice au descoperit în lasagna de vită, carne de cal. Produsele proveneau din Franţa, companiile franceze fiind găsite vinovate.
Un scandal mai recent, cel al laptelui toxic, a dus la scăderea cifrelor de afaceri ale procesatorilor locali. Autorităţile au luat 31 de probe din judeţ, însă nu au descoperit nimic în neregulă. Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat că are suspiciuni de contaminare cu aflatoxină la produsele provenite de la trei ferme şi doi procesatori și a oprit de la comercializare 80.000 de litri de lapte.
Procesatorii locali de carne şi lapte au fost afectaţi de scandalurile din ultima lună.
Reprezentanţii abatorului Doly Com, suspectat la un moment dat că ar fi livrat carne de cal etichetată drept carne de vită, susţin că au probleme cu partenerii externi. „Există o reţinere în acest moment faţă de produsele provenite din România”, a menţionat Iulian Căzăcuţ, patronul Doly Com.
Scandalul cărnii de cal a izbucnit la începutul anului, după ce autorităţile britanice au descoperit în lasagna de vită, carne de cal. Produsele proveneau din Franţa, companiile franceze fiind găsite vinovate.
Un scandal mai recent, cel al laptelui toxic, a dus la scăderea cifrelor de afaceri ale procesatorilor locali. Autorităţile au luat 31 de probe din judeţ, însă nu au descoperit nimic în neregulă. Autor