În Timpul, Anastasia Nani întreabă retoric „Transnistria, încotro?” Astfel autoarea, bazându-se pe concluziile unui raport realizat de către Expert-grup, afirmă că în condiţiile de criză accentuată, economia regiunii separatiste ar fi tentată să profite de pe urma semnării de către Republica Moldova a Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană. Autoarea afirmă: „odată cu crearea unei zone de liber schimb cu UE, va fi redusă influenţa geopolitică excesivă pe care o are Federaţia Rusă asupra Republicii Moldova”. În consecinţă, afirmă experţii „interesele politice şi influenţa covârşitoare a Federaţiei Ruse, cel mai probabil, vor determina autorităţile să adopte un caracter totalmente iraţional din punct de vedere economic”. Mai multe detalii, în Timpul de azi.
Adevărul constată un fapt uluitor: „Avem cu 70% mai mulţi funcţionari publici faţă de acum 11 ani”. Potrivit lui Ion Preaşcă, Republica Moldova ar avea de trei ori mai mulţi şefi la stat decât în Uniunea Europeană. Un raport al Cancelariei de Stat indică faptul că în ministerele din Moldova unui şef îi revin doi subalterni, iar în administraţia publică locală, raportul este de unul la trei. Mai multă statistică şi comentarii ale experţilor aflaţi în Adevărul.
Din acelaşi ziar, aflăm cine sunt cei opt candidaţi pentru şefia Procuraturii şi ce promit ei pentru a face instituţia mai eficientă, dar şi ce scriitori din Republica Moldova vor fi prezenţi la Salonul de carte de la Paris din acest an. Nu vă dau numele acestora, vă spun doar că este vorba despre doi autori, unul dintre care a declarat pentru Adevărul: „Nu fac mare diferenţă între Chişinău şi Paris. Prefer să fac ceva acasă decât să bifez o participare în străinătate. Nu e genul de evenimente care mă reprezintă, nu-mi place să mă expun. Mă simt mai confortabil într-un subsol unde se joacă piesele mele.” Despre cine es