Muncitorii concediaţi colectiv de Mechel Câmpia Turzii sunt de acord ca sindicatul 'Industria Sârmei' din întreprindere să îi reprezinte în instanţă pentru obţinerea drepturilor salariale şi au semnat, luni, împuternicirile pentru deschiderea unei acţiuni în justiţie.
Liderul Sindicatului 'Industria Sârmei' de la Combinatul Mechel Câmpia Turzii, inginerul Ioan Pascu, a declarat, luni, jurnaliştilor, că urmare a nerespectării obligaţiilor de achitare a celor trei salarii compensatorii, va fi deschisă o acţiune în instanţă.
'Vom deschide o acţiune în instanţă pentru drepturile salariale ale muncitorilor concediaţi. Mechel trebuia să achite cele trei salarii compensatorii în data de 4 februarie. Nu s-au plătit. Din 27 februarie, personalul disponibilizat protestează legal pentru drepturile sale. Suntem în 18 martie, iar plăţile nu s-au făcut', a precizat Ioan Pascu, citat de Agerpres.
Peste 200 de foştii angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii au reluat, luni, protestele în faţa combinatului. Ei au blocat drumul E 60 prin traversarea neîntreruptă a acestuia pe trecerea de pietoni din dreptul intrării în întreprindere.
Subprefectul judeţului Cluj, Mihnea Iuoraş, a declarat, luni, pentru Agerpres, că firma Invest Nikarom, noul acţionar de la Mechel, are obligaţia să achite, începând de luni, 50% din suma datorată personalului concediat, aşa precum s-a angajat faţă de Prefectura Cluj.
Referindu-se la propunerea muncitorilor disponibilizaţi privind închirierea unor hale de la Mechel Câmpia Turzii pentru activităţile care se vor desfăşura începând din luna august în Combinatul social, ce se va deschide cu fonduri europene pentru personalul rămas fără locuri de muncă la Mechel, Mihnea Iuoraş a arătat că Invest Nikarom trebuie să îşi precizeze intenţiile referitor la unitatea siderurgică din Câmpia Turzii, respectiv dacă reia producţie, dacă vinde, sau