Echipa de rugby a Ţării Galilor a câştigat din nou Turneul celor Şase Naţiuni la rugby, în urma unei victorii la o diferenţă record, 30–3, împotriva Angliei, la Cardiff, în ultima etapă. Ţara Galilor a terminat cu acelaşi număr de puncte ca şi Anglia, opt, dar cu o diferenţă superioară între punctele marcate şi cele primite.
Corespondentul RFI la Londra, Petru Clej
Meciul de la Cardiff a fost de o excelentă factură tehnică şi spectaculară, echipa galeză fiind practic mai impresionantă chiar decât cea de anul trecut, care a câştigat turneul cu mare şlem, victorii în toate cele cinci meciuri susţinute.
Galezii au o echipă practic fără slăbiciuni, cu o linie întâi a grămezii care şi-a îngenunchiat, la propriu şi la figurat, toţi adversarii, cu o margine imbatabilă, cu o linie a treia (Warburton–Tipuric–Faletau) de clasă mondială, cu o pereche de mijlocaşi imaginativi şi pragmatici în acelaşi timp şi cu linie de trei sferturi penetrantă, bazată pe trio-ul Cuthbert–North–Halfpenny.
Anglia a dezamăgit, după un start foarte bun, a terminat printr-o partidă în care a fost depăşită la toate capitolele.
Pe locul trei s-a clasat Scoţia, cu patru puncte, deşi a fost învinsă de Franţa, la Paris, în ultima etapă, cu 23–16. A fost de fapt singura victorie a Franţei, care însă nu a putut evita ultimul loc, pentru prima oară în Turneul celor Şase Naţiuni, de la admiterea Italiei în anul 2000. Precedenta "lingură de lemn"–atribuită simbolic ultimei clasate–a fost obţinută de Franţa în Turneul celor Cinci Naţiuni, în 1982.
Franţa a dezămăgit total, practicând un joc fără orizont, cu un antrenor, Phillippe Saint Andre, care nu dezminte reputaţia conducătorilor tehnici francezi pentru excentricitate şi bizarerie în modul de selecţie al echipei.
Italia s-a clasat pe locul al patrulea, învingând în ultima etapă, pentru prima oară în Turneul c