Administraţia locală din Blaj i-a chemat pe constructorii care au reabilitat strada Tudor Vşladimirescu în instanţă, după ce a constatat numeroase deficienţe de construcţie, la doar o lună după darea în folosinţă a arterei rutiere.
Primăria Municipiului Blaj solicită în instanţă constructorilor, SC Newamport si SC Deltaco, să refacă lucrările de pe strada Tudor Vladimirescu, în concordanţă cu specificaţiile tehnice prevăzute în contract, sau să suporte financiar execuţia acestor reparaţii. Ultimul tronson al străzii s-a încheiat în decembrie 2011.
„Majoritatea acestor deicienţe fiind cauzate de lucrările defectuoase executate la nivelul infrastructurii subterane de către cei doi antreprenori stabiliţi în urma licitaţiei publice. Primăria municipiului Blaj a refuzat ferm să acorde recepţia finală pentru lucrarea de canalizare şi a solicitat în repetate rânduri constructorilor să remedieze deficienţele semnalate. Deşi iniţial constructorii şi-au asumat răspunderea pentru deficienţele apărute, angajându-se să remedieze pe cheltuială proprie tronsonul de stradă afectat, acest lucru nu s-a mai întâmplat “, susţin reprezentanţii Primăriei.
Practic, tronsonul cu denivelări spre care arată cu degetul reprezentanţii Primăriei este de 400 metri liniari. Cine are dreptate urmează să stabilească instanţa.
Modernizarea străziiTudor Vladimirescu s-a făcut cu fonduri europene, la pachet cu strada Mihail Kogălniceanu, printr-un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional, în valoare de 9,2 milioane de lei. Contribuţia nerambursabilă de la Uniunea Europeană a fost de 7,5 milioane de lei.
Investiţia a presupus şi realizarea a două ziduri de sprijin. Primul se află pe strada Mihail Kogălniceanu şi asigură atât locuinţele ce se află pe varianta străzii, dar, mai ales, oferă o mai mare deschidere a arterei de intrare în oraş dinspre Co