Banca Transilvania (TLV), care deţine două unităţi în Cipru, este atentă la situaţia din Cipru, în condiţiile în care nu există, încă, prevederi legale cu privire la aplicarea taxei pe depozitele bancare, ne-au declarat reprezentanţii instituţiei de credit. Domniile lor ne-au precizat că banca urmează instrucţiunile oficiale, suspendând temporar transferurile din conturi deschise la sucursala cipriotă către alte ţări, inclusiv către alte conturi deschise în cadrul său.
Oficialii Băncii Transilvania au subliniat că ponderea activităţilor sucursalei din Cipru este nesemnificativă în totalul activităţilor instituţiei de credit, fiind axată mai ales pe transferurile făcute către ţara noastră de românii care lucrează în Cipru.
Bank of Cyprus deţine aproape 10% din acţiunile TLV.
Banca Transilvania a deschis sucursala din Cipru în octombrie 2007, în Nicosia, pentru ca, peste trei ani, să deschidă, în Limassol, cea de a doua unitate, pentru a deservi cei aproape 40.000 de cetăţeni români care lucrează în statul insular.
Bank of Cyprus sucursala Româ-nia anunţă, pe pagina sa de internet, că măsura agreată de autorităţile cipriote cu Uniunea Europeană nu se aplică depozitelor şi conturilor curente ale clienţilor săi, aceştia nefăcând obiectul măsurii. În agenţiile din Bucureşti ale Bank of Cyprus fluxul de clienţi a fost unul redus, ieri.
Cealaltă bancă cipriotă prezentă în ţara noastră, Marfin Bank, nu a transmis nicio comunicare cu privire la situaţia din ţara de origine.
ALEXANDRU SÂRBU
link: Ciprul regândeşte taxa pe depozitele bancare
link: "Mesajul transmis de această măsură trece dincolo de sistemul bancar"
link: Costurile de asigurare a datoriei Ciprului au crescut de şapte ori
link: Brokerii, optimiştii de serviciu
Banca Transilvania (TLV), care deţine două unităţi în Cipru, e