Şase asistaţi de la Cantina de Ajutor Social Focşani au renunţat la masa zilnică pe care o primeau, pentru că nu îşi mai puteau permite să plătească o cotă parte din venituri, pentru a beneficia de acest ajutor. În această situaţie se află persoanele care au obţinut venituri mai mari decât venitul minim garantat şi care plătesc 30 la sută din sumele câştigate pentru a primi hrană caldă, zilnic, de la Cantină. Datoriile acumulate de aceştia au ajuns la 18.000 de lei.
Potrivit directorului Cantinei de Ajutor Social, din cei şase datornici, unul a ajuns la suma record de 1.200 de lei. „Şase persoane s-au retras şi nu mai primesc hrană pentru că au acumulat datorii foarte mari. O familie care avea şapte copii trebuia să plătească într-o lună 370 de lei. Cu timpul, datoriile au crescut şi au ajuns în situaţia de a nu mai putea plăti”, ne-a declarat Angela Lungu, directorul Cantinei de Ajutor Social Focşani.
Potrivit acesteia nu există nicio formă de constrângere asupra lor pentru a-şi achita aceste datorii. Singura măsură care se poate lua este scoaterea de pe lista beneficiarilor. În total, zilnic, la Cantina de Ajutor Social mănâncă patru sute de beneficiari, fie persoane care nu au niciun fel de venit, fie persoane ale căror venituri depăşesc cu puţin, venitul minim garantat. Sunt copii, bătrâni, persoane cu handicap şi bolnavi. Aceştia primesc zilnic două feluri de mâncare. La sfârşit de săptămână li se dă hrană rece.
Şase asistaţi de la Cantina de Ajutor Social Focşani au renunţat la masa zilnică pe care o primeau, pentru că nu îşi mai puteau permite să plătească o cotă parte din venituri, pentru a beneficia de acest ajutor. În această situaţie se află persoanele care au obţinut venituri mai mari decât venitul minim garantat şi care plătesc 30 la sută din sumele câştigate pentru a primi hrană caldă, zilnic, de la Cantină. Dator