O mână de studenţi americani cu mult timp la dispoziţie au considerat că dronele controlate cu ajutorul smartphone-urilor (precum ArDrone) nu sunt destul de amuzante.
Inspiraţi de comportamentul unui vultur aflat în căutare de hrană, Justin Thomas şi colegii săi de la Universitatea Pennsylvania din Philadelphia au creat o gheară robotizată capabilă să apuce obiecte din mişcare, fără a reduce mai întâi viteza de deplasare. Pentru a reuşi această performanţă, gheara robotizată este montată la capătul unui braţ articulat măsurând 10 cm lungime, ce este întors în direcţia de deplasare chiar la momentul ataculu, relatează portalul go4it.ro. Software-ul creat la Universitatea Drexel din Philadelphia de către un cercetător pe nume Christopher Korpel se ocupă de stabilizarea dronei cu 4 rotoare şi gestionarea greutăţii transportate cu ajutorul braţului robotizat. Pentru ca atacul să reuşească, calculatorul de bord pilotează drona astfel încât centrul de greutate să se afle în zona ghearei robotizate, în caz contrar existând riscul ca inerţia şi greutatea obiectelor prinse în gheară să destabilizeze aparatul de zbor, ducând la prăbuşirea acestuia.
În afară de distracţie, scopul oficial al proiectului este dezvoltarea unui aparat de zbor autonom capabil să asiste echipe de muncitori sau soldaţi aflaţi în diverse misiuni, cum ar fi reparaţii la înălţime sau transport de provizii către locaţii situate în zone de conflict. O altă aplicaţie domestică presupune toaletarea copacilor înalţi, folosind o drujbă electrică montată în locul ghearei de atac.
O mână de studenţi americani cu mult timp la dispoziţie au considerat că dronele controlate cu ajutorul smartphone-urilor (precum ArDrone) nu sunt destul de amuzante.
Inspiraţi de comportamentul unui vultur aflat în căutare de hrană, Justin Thomas şi colegii săi de la Universitatea Pennsylvania din Philadelph