Salvosan Ciobanca a plătit Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău cei 130.000 de euro pe care clujeanul Marius-Tudor Terdic, moştenitorul imobilului în care funcţionează Secţia Dermato-Venerice, îi datora. Suma reprezintă reprezintă contravaloarea investiţiilor ce au fost făcute de-a lungul timpului la această clădire, investiţii în urma cărora suprafaţa imobilului a depăşit-o cu 280 de metri pătraţi pe cea restituită în instanţă.
Petru Ciobanca, fondatorul Policlinicii Salvosan Ciobanca, susţine că achiziţia spaţiului de pe strada Corneliu Coposu, nr. 17 a fost făcută în baza unui parteneriat cu moştenitorul clujean. “Domnul Terdic ne-a solicitat pentru a ne asocia, astfel încât să continuăm activităţile medicale din această clădire”, ne-a declarat Ciobanca, menţionând că acest parteneriat îl face co-proprietarul imobilului. Acesta susţine că pentru a putea achita datoria către unitatea spitalicească, Salvosan a accesat un credit bancar.
“Ne propunem să transformăm acest imobil într-un centru socio-medical. Dorim să ne extindem activitatea în sfera socială, astfel că vom oferi condiţii de internare şi pensionarilor cu venituri reduse”, a explicat Petru Ciobanca. Acesta a ţinut să precizeze că viitorul centru nu va fi un azil pentru cei în vârstă, ci un loc unde sălăjenii cu pensii mici vor putea avea acces la investigaţii moderne.
Barna: Mutarea de urgenţă se poate face în maxim două luni
Dacă înainte să intre banii în cont, autorităţile stăteau liniştite, neexistând pericolul evacuării, acum lucrurile par să se schimbe. Deşi Ciobanca spune că nu va impune un termen pentru eliberarea clădirii, conducerea Spitalului de Urgenţă şi cea a Consiliului Judeţean Sălaj se vor întâlni astăzi pentru a analiza variantele pe care le au la îndemână.
Printre variantele amintite se numără spaţiul în care a funcţionează Policlinica Stomatologică, de