Cercetãtorii de la Universitatea Petrosani au realizat demult studii cu care alti specialisti din Europa se laudã acum
O glumã care circulã pe internet în ultimele luni spune cã cercetãtorii britanici ar fi descoperit cã 99% dintre cercetãri sunt efectuate de ei. Însã, umorul englezesc nu poate combate rezultatele si descoperirile fãcute de specialistii români, care mai mult muncesc în laboratoare si pe teren, fãrã a avea timp sã se afiseze în media cu descoperirile lor, care, drept este, sunt fãcute cu câtiva ani înaintea celor care acum se laudã cã ar fi descoperit ei gaura din svaiter.
În ultimele luni,
mass-media din Europa a vuit de ce descoperiri uluitoare au fãcut specialistii din Europa asupra modului cum afecteazã hrana si viata unui animal, carnea acestuia, precum si laptele, în cazul vacilor.
În perioada 2011-2012, o echipã de cercetãtori de la Universitatea Petrosani a publicat un studiu care relevã dependenta calitãtii laptelui fatã de mediul în care trãiesc animalele care îl produc, punând municipiul si Universitatea din Petrosani pe harta mondialã a unei celebre edituri stiintifice internationale, respectiv Springer Science+Business Media B.V. Desi desfãsurat de-a lungul mai multor ani, în perioada 2003-2008, apoi publicat în varianta finalã în cursul anului trecut, subiectul capãtã abia acum notorietate, când la nivel international s-a creat panicã în rândul populatiei datoritã isteriei vizavi de diversele produse alimentare contaminate în fel si chip sau al etichetãrilor gresite.
Abia acum
când ne întrebãm tot mai des ce mâncãm si ce bem, munca de aproape zece ani a celor trei cercetãtori petroseneni, se cunoaste sau cel putin ar trebui. Acesti specialisti au efectuat un studiu acum câtiva ani, însã a fost putin mediatizat. Specialistii petroseneni care au lucrat ani în sir, fãrã a avea pretentia de a fi lãudati