La ghişeele de la Finanţe şi de la Serviciul de Înmatriculări din Cluj cozile şi nervii n-au lipsit. Clujenii care achitaseră taxa auto după reglementările vechii legi s-au pomenit în situaţia de a fi obligaţi să plătească "diferenţa" şi să-şi asume pe propria semnătura abuzul autorităţilor.
Clujenii care au achitat taxa de înmatriculare auto înainte de 15 martie şi s-au prezentat la ghişee pentru definitivarea documentelor s-au pomenit cu începere din 15 martie în situaţia în care funcţionarii i-au anunţat sec că nu se eliberează nici un fel de document. Ulterior, la protestele oamenilor s-a revenit cu precizarea că până când nu se achită diferenţa dintre taxa de mediu şi timbrul de mediu, respectiv până când nu se face recalcularea, nu se va trece la înmatricularea autoturismelor.
În Cluj, eliberarea deciziilor de impunere se face la 48 de ore de la solicitare. Deşi solicitată decizia de impunere înainte de 15 martie, în baza vechii legi, autorităţile clujene refuză să elibereze aceste decizii. Vineri, oamenii care aveau deciziile eliberate în baza vechii legi, dar şi cei care aveau plata taxei de mediu făcută au fost respinşi la ghişeele Serviciului de Înmatriculări pe motiv că suma plătită trebuie recalculată.
Telenovela statului roman fata in fata cu populaţiunea a continuat luni şi marţi cu adăugiri. Oamenii au fost anunţaţi că vor completa o cerere de calculare a diferenţei dintre taxa de mediu şi timbrul de mediu, iar la ghişeu au primit direct Anexa 2 a ordonanţei care reglementează plata timbrului de mediu. Diferenţele de bani pleacă de la câteva zeci de euro şi pot ajunge la câteva mii de euro. Oamenii ridică din umeri şi plătesc, sperând că va începe o nouă procesomanie naţională.
Ping-pong cu nervii şi banii oamenilor
Pentru că clujenii n-au reacţionat prompt şi dur la abuzuri, n-au pr