Aproximativ 32.000 de litri de suc de mere au fost produşi, în 2012, de fundaţia Prinţului Charles la Mălâncrav, în judeţul Sibiu, din care 12.000 de litri au avut certificare ecologică, producţia ajungând în magazine din ţară şi la ambasade din Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Directorul Fundaţiei "Mihai Eminescu Trust", Caroline Fernolend, a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, despre producţia de suc de mere din 2012 a fabricii pe care fundaţia o deţine în localitatea sibiană Mălâncrav.
"Am produs 32.000 de litri de suc, din care 20.000 de litri doar suc natural, 12.000 de litri suc ecologic. Livada noastră, tot o dată la doi ani, nu are producţie mare şi am cumpărat şi mere de la Alma Vii, unde livada este în curs de certificare şi nu am putut să-l producem ca suc ecologic. Livada noastră este certificată ecologic din 2003 şi se reface certificatul anual. Sucul se vinde în magazine tradiţionale pentru produse ecologice şi la Bucureşti, la diferite ambasade", a răspuns Caroline Fernolend.
Ea a precizat că fundaţia a cumpărat merii de pe o suprafaţă de 108 hectare de teren care aparţine ADS, teren pentru care plăteşte o arendă foarte mare.
Caroline Fernolend a menţionat că fundaţia are proiecte în derulare şi în alte localităţi din judeţul Sibiu: Biertan, Richiş, Moşna, Alma Vii.
"În 12 ani, Fundaţia «Mihai Eminescu Trust» a implementat 1.100 de proiecte, mai micuţe şi mai mari. Noi am implementat proiectele mai mult în sate şi venim cu experienţa din mediul rural, unde am format peste trei sute de meşteri în meserii tradiţionale, unde dezvoltăm turismul cultural autentic, tocmai pentru a motiva comunităţile rurale să păstreze patrimoniul", a declarat Caroline Fernolend.
Ea a afirmat că nu cunoaşte numărul exact de turişti care au vizitat satul Mălâncrav în anul 2012, dar că satul său nata