Consulul Iordaniei la Braşov, Dahabreh Raed - acuzat de sprijinirea contrabandei cu ţigări. Reţeaua din care făcea parte avea în România fabrici ilegale de ţigări, mutate „pe roţi” din oraş în oraş, pentru a nu da de bănuit. În fabrici lucrau cetăţeni moldoveni, cu venituri reduse. Depozitele în care se păstrau ţigările erau păzite de câini lupi.
Consulul onorific la Consulatul Onorific al Iordaniei la Braşov, Dahabreh Raed, este suspectat că a sprijinit o grupare de contrabandă cu ţigări condusă de un cetăţean moldovean, care a pus în funcţiune două fabrici clandestine de ţigări, în Braşov şi la Mizil, producând un prejudiciu de 825.000 lei. Grupul infracţional organizat transfrontalier, constituit din cetăţeni români, moldoveni şi iordanieni, este suspectat de evaziune fiscală şi contrabandă cu produse accizabile cu tutun.
Potrivit anchetatorilor, consulul onorific a pus la dispoziţia unui afacerist de origine iordaniană spaţii atât pentru depozitarea tutunului adus ilegal în România, cât şi pentru producerea ţigaretelor. Afaceristul din Iordania împreună cu un cetăţean moldovean se ocupau de livrarea ţigărilor contrafăcute. Asta cu ajutorul unui alt inculpat, un braşovean, deţinător al unei firme de transport. Mişcările membrilor grupării erau coordonate tot de un braşovean. „Suspecţii au închiriat un spaţiu amenajat în municipiul Braşov, au pregătit locaţia respectivă inclusiv prin izolarea acesteia cu o construcţie din lemn interioară cu vată industrială pentru a reduce zgomotul. Au instalat fabrica respectivă, au produs ţigări, timp de câteva luni, iar apoi acţionau pentru relocarea acestor instalaţii”, a declarat procuror Cătălin Borcoman - şef SIICOT Braşov.
Fabricile de tutun, închise de procurori, erau mutate ,,pe roţi” spun anchetatorii, dintr-un oraş într-altul. În fabrici lucrau cetăţeni moldoveni, cu venituri reduse. Depozitele