Libertate de mişcare
Într-o relaţie fericită, partenerii nu depind în totalitate unul de celălalt şi îşi oferă reciproc spaţiu şi libertate. Asta nu înseamnă că nu fac nimic împreună, din contră, înseamnă că nici unul dintre ei nu simte nevoia să stea tot timpul în spatele partenerului, urmărindu-i cu gelozie fiecare mişcare.
Susţinere
Cei care sunt fericiţi împreună îşi oferă unul altuia suport emoţional şi nu se înjosesc în faţa prietenilor sau familiei. Discută problemele pe care le au între patru ochi, în nici un caz de faţă cu altcineva. Puţine lucruri sunt mai neatrăgătoare decât o persoană care îi face reproşuri răutăcioase partenerului de faţă cu alte persoane.
Clipe de linişte împreună
Cuplurile fericite nu simt nevoia să-şi vorbească tot timpul. Fiecare se poate bucura de prezenţa celuilalt în tăcere – citind, făcând diverse lucruri prin casă şi bucurându-se doar la gândul că partenerul se află prin preajmă.
Împărţirea sarcinilor
Dacă întreaga responsabilitate pentru întreţinerea locuinţei şi îngrijirea copiilor revine unei singure persoane, este clar că relaţia se confruntă cu probleme. În cazul în care numai unul dintre parteneri are un loc de muncă, este la fel de evident că în cazul de mai sus că persoana care stă acasă trebuie să se ocupe de majoritatea treburilor casnice. În cele mai multe cazuri ambii parteneri au un loc de muncă şi totuşi majoritatea responsabilităţilor îi revin unuia dintre ei. În relaţiile “sănătoase” nu se întâmplă astfel. Responsabilităţile sunt împărţite în mod egal.
Umorul
Sunt şanse mari ca două persoane care râd împreună să se şi înţeleagă mai bine pentru o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, mai înseamnă că au concepţii şi valori asemănătoare şi privesc viaţa la fel. Nici un cuplu din lume nu se poate pune de acord întotdeauna – este pur şi simplu imposibil – dar c