Analizele de laborator făcute pe probele prelevate din mici produşi de o firmă din Ploieşti şi vânduţi într-un supermarket din Bucureşti au confirmat prezenţa cărnii de cal în locul celei de vită, societatea respectivă, administrată de soţul unei angajate a DSV Prahova, fiind amendată cu 30.000 lei.
Analizele de laborator făcute de DSVSA Bucureşti pe micii produşi de o firmă din Ploieşti şi vânduţi într-un supermarket din Capitală au confirmat suspiciunile privind prezenţa cărnii de cal în locul cărnii de vită, a declarat, marţi, pentru Mediafax directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasă.
Acesta a precizat că DSVSA Prahova a amendat producătorul din Ploieşti cu 30.000 de lei pentru substituirea cărnii.
Mihai Terecoasă a mai spus că în prezent se aşteaptă rezultatele altor trei analize de laborator, prelevate de la mici produşi de aceeaşi firmă, în condiţiile în care respectiva societate comercială a distribuit printr-un lanţ de supermarket-uri aproape 2.000 de caserole cu mici în 36 de judeţe. Aceste analize sunt făcute tot în laboratoarele DSVSA Bucureşti.
Firma din Ploieşti amendată pentru că a produs mici ce conţin carne de cal fără a fi etichetaţi ca atare este administrată de soţul fostei şefe a biroului siguranţa alimentelor de origine animală din cadrul DSVSA Prahova, iar subalternii acesteia sunt cei care fac controalele la firme precum cea administrată de soţul său.
Directorul acestei instituţii a declarat că, în urma alertei alimentare, angajata a fost trecută pe o funcţie de execuţie în cadrul biroului care are în responsabilitatea verificarea produselor non-alimentare.
Săptămâna trecută, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a lansat o alertă alimentară după ce într-un magazin din Bucureşti a fost descoperită cantita