Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), a sancţionat, marţi, cu somaţie publică, Antena Grup din cauza unei campanii incorecte împotriva RCS&RDS.
Membrii CNA au discutat, în şedinţa de marţi, adresele nr.6190/24.04.2012, nr.8039/16.05.2012 şi nr.15123/26.10.2012 de la S.C.RCS&RDS SA Bucureşti, în care societatea de cablu reclamă campania denigratoare a Antena Grup.
Potrivit Narcisei Iorga, membru CNA, Antena Grup nu a respectat principiul informării corecte, în timp ce prezentarea DIGI 24 a respectat aceste principii. Invocând art 3 din Legea Audiovizualului, art 64, 66 şi 67, aceasta a propus sancţionarea Antena Grup cu o somaţie publică.
Şi Florin Gabrea a spus că Grupul Intact a făcut o campanie politizată, cu afirmaţii ”grosolane”, în timp ce DIGI 24 a prezentat ‘rece’ ambele poziţii, şi a propus o amendă de 10.000 de lei, fiind susţinut şi de Alexandru Jucan.
Răsvan Popescu a subliniat însă că subiectul s-a discutat, fiind târziu să se ia o decizie sancţionatorie, eventual CNA trebuind să trimită o scrisoare de atenţionare Antena Grup.
Reprezentantul SC RCS&RDS SA, avocatul Cătălin Alexandru, a susţinut că Antena Grup a derulat, începând din primăvara anului trecut, o campanie de denigrare a operatorului de cablu, fără respectarea principiului audiatur et altera pars, şi a imparţialităţii jurnalistice. Acesta a solicitat CNA aplicarea unei amenzi maxime.
În replică, reprezentanta Antena Grup, Mirela Bomboe, a spus că subiectul a fost discutat de Consiliu, preşedintele CNA menţionând că membrii Consiliului nu au luat o decizie.
Bomboe a mai spus că operatorul de cablu a scos programele Antena Grup din grilă fără acordul Antenei şi fără înştiinţarea CNA, deşi avea un termen legal de 15 zile şi a arătat că CNA nu va putea lua în şedinţa de marţi o decizie, întrucât pe rolul instanţei există un proces pe acest subie